Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τελικά είμαστε μίζεροι!!!


Μια ολόκληρη ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας αναλώθηκε με το έργο της  ανάπλασης του κέντρου της Αλεξάνδρειας το οποίο χαρακτηρίστηκε ως προχειροδουλειά από τον κ. Σπυρίδη, με τον δήμαρχο να τον διορθώνει και να λέει πως υπάρχουν αστοχίες στην μελέτη, ακούσαμε πως υπάρχουν φρεάτια που καλύφθηκαν και να ρίχνουν την πλημμύρα στην γωνία Πλαστήρα και Βενιζέλου στο έργο.
Μιλάμε για πολύ κοντή μνήμη στην συγκεκριμένη περίπτωση αφού η Πλαστήρα τα τελευταία τουλάχιστον 8 χρόνια πλημμυρίζει σε κάθε μεγάλη νεροπομπή αφού ο αγωγός όμβριων υδάτων είναι έτσι κατασκευασμένος που δεν δύναται να δεχτεί μεγάλη ροή νερού. Το ίδιο έργο ζήσαν οι κατοικούντες εκεί και πέρσι και πρόπερσι και την προηγούμενη χρονιά και την παραπροηγούμενη και την χρονιά που είχα το γραφείο μου στην Πλαστήρα και Παπάγου γωνία και βρήκα τα κομπιούτερ να κολυμπούν, αλλά φέτος φταίει σίγουρα το έργο της ανάπλασης!!!!!!
Και βέβαια το έργο αυτό θα μπορούσε να γίνει σε άλλους δρόμους που έχουν περισσότερη ανάγκη από πεζοδρόμια, όπως Αμπελοτόπια και Αγίου Γεωργίου αλλά το να το λέμε αυτό είναι απλός λαϊκισμός αφού το μέτρο ήταν συγκεκριμένο, αφορούσε το κέντρο της πόλης και δεν δεχόταν κάτι άλλο.
Και βέβαια κατά την εκτέλεση του υπάρχει ταλαιπωρία αλλά είναι προσωρινή και έχουμε την αίσθηση πως θα έπρεπε να χαροποιεί άπαντες η εκτέλεση του γιατί χρηματοδοτείται από την ΕΕ και όχι από δημοσίους πόρους γιατί τότε θα είχαν σταματήσει οι εργασίες όπως γίνεται με ον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Κορυφής.
Και ναι η μελέτη σκέφτεται περισσότερο τους πεζούς και φαρδαίνει τα πεζοδρόμια και μειώνει τους χώρους στάθμευσης, και ναι δεν υπάρχουν χώροι για κάδους απορριμμάτων, και σίγουρα θα έπρεπε να υπάρχει μελέτη για αέριο όταν θα έρθει και να μην χρειαστεί να ξανασκάψουμε, και ναι τα λουλούδια δεν θα έπρεπε να είναι φυλλοβόλα αλλά πασχαλιές, κατά την ταπεινή μας άποψη, που θα έδιναν χαρακτήρα στην πόλη, μπορεί αυτή  την στιγμή η πόλη να θυμίζει όντως βομβαρδισμένο Βερολίνο, αλλά για ένα έργο που στην πραγματικότητα δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση στην εκτέλεση του, που στην πραγματικότητα λόγω ΕΕ δέχεται ελάχιστες παρεμβάσεις και που στην πραγματικότητα θα αλλάξει μεγάλο κομμάτι της πόλης αναλώσαμε μια ολόκληρη ώρα κριτικάροντας το και μεμψημερώντας!!!!  
Τελικά είμαστε μίζεροι και γκρινιάρηδες, κοντόφθαλμoι και όντως δεν θέλουμε ανάπτυξη σε αυτή την πόλη αλλά να την γυρίσουμε στις λάσπες και στους βόθρους !!!  Ίσως αυτό να μας αξίζει!!!

1 σχόλιο:

  1. Και εγω θεωρω προσχηματικες καποιες υπερβολες για την προσκαιρη ταλαιπωρια. Ασχετως αν πιστευω οτι το εργο αυτο ειναι παντελως περιττο και αποτελει καθρεφτη της ελληνικης κρατικης σπαταλης, μεσα απο κομματικους διαυλους ριζωμενους στην Τ.Α..

    ΑπάντησηΔιαγραφή