Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Στις 17 Ιούνη να κρατήσουμε ορθάνοιχτο το παράθυρο στη λιακάδα

Βέροια, 28 Μάη 2012
Στις 6 Μάη οι κάλπες έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ανατροπής στο εσωτερικό και το εξωτερικό, μήνυμα αλλαγής κι ελπίδας. Ο λαός μας με τη ψήφο του άνοιξε, όπως θα έλεγε ο αείμνηστος Γιάννης Ρίτσος, ένα παράθυρο ανοιχτό στη λιακάδα. Παρά τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η προσπάθεια σχηματισμού αριστερής κυβέρνησης δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να ευοδωθεί κυρίως λόγω συσχετισμών χωρίς αυτό να αναιρεί κατ’ ελάχιστον τις ευθύνες της ηγεσίας του ΚΚΕ που με την ανιστόρητη στάση της να αρνείται τη συνεργασία της αριστεράς χύνει στην ουσία νερό στο μύλο της διαιώνισης του σάπιου κατεστημένου. Στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν ενδιαφέρονταν να σχηματίσουν κυβέρνηση – άλλωστε τα είχαν βρει σε όλα με την «υπεύθυνη» ΔΗΜΑΡ και τα κουκιά τους έβγαιναν και με το παραπάνω – αλλά ο διακαής τους πόθος για τον οποίο μεταχειρίστηκαν κάθε είδους τερτίπι κι εκβιασμό ήταν η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε μια κυβέρνηση που κύριο έργο της - με τα όποια φτιασιδώματα - θα ήταν η συνέχιση της πολιτικής του μνημονίου, πολιτική που ο λαός μας καταδίκασε με τη ψήφο του. Κι όταν αντιλήφθηκαν το αναμενόμενο, πως δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προδώσει τις ελπίδες των ψηφοφόρων του, αυτοί που εκβίαζαν προεκλογικά το λαό μας για νέα κάλπη σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης.
Η επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από τα ΜΜΕ της διαπλοκής δεν έχει προηγούμενο. Με ψεύδη, συκοφαντίες, διαστρεβλώσεις, εκβιασμούς και απειλές προσπαθούν να ανακόψουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, δυναμική που αυξήθηκε ακόμα περισσότερο μετεκλογικά. Είναι έκδηλος ο τρόμος τους μπροστά στο πιθανό πια ενδεχόμενο η χώρα να αποκτήσει στις 18 Ιούνη αριστερή κυβέρνηση. Αυτή η ενορχηστρωμένη επίθεση όλων των καθεστωτικών δυνάμεων αποτελεί την καλύτερη εγγύηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελεί σήμερα τη μοναδική δύναμη ανατροπή τους.
Το ουσιαστικό διακύβευμα των εκλογών του Ιούνη είναι: ή θα βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ και θα συγκυβερνήσει με ΠΑΣΟΚ και λοιπούς πρόθυμους εφαρμόζοντας το μνημόνιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και τους πολίτες ή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα κατακτήσει την πρώτη θέση, θα ολοκληρωθεί η ανατροπή και η πατρίδα μας θα μπει σε μια νέα περίοδο μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
Κανείς μας δεν τρέφει αυταπάτες πως στις 18 Ιούνη θα επιστρέψουμε στο βιοτικό επίπεδο του 2009. Θα ήταν άκρατος λαϊκισμός μια τέτοια υπόσχεση. Αυτό που ο λαός μας πρωτίστως περιμένει από μια κυβέρνηση της αριστεράς είναι να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα με τη φορολόγηση των πλουσίων, να αποδοθούν ευθύνες και να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, να επιστραφούν στα ταμεία του κράτους τα κλεμμένα και η χώρα μας να αποκτήσει κυβέρνηση που δε θα αντιμετωπίζεται από τους Ευρωπαίους ως προτεκτοράτο.
Στις 6 Μάη ο λαός μας έκανε ένα πρώτο μεγάλο βήμα. Ένα βήμα που δεν πρέπει να μείνει μετέωρο αλλά να ολοκληρωθεί στις 17 Ιούνη. Για να μπορούμε μέσα από τα δύσκολα χρόνια που έχουμε μπροστά μας να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Στις 17 Ιούνη να κρατήσουμε ορθάνοιχτο το παράθυρο στη λιακάδα.
Παναγιώτης Χατζησάββας
Εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου