Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

μισθό στα 500ευρώ

Εμένα δεν με νοιάζει αν φτάσουν τον μισθό στα 500ευρώ, είπε φίλος σε συζήτηση που είχαμε χτες, και αρχικά νομίσαμε πως λάλησε αλλά το έσωσε συμπληρώνοντας: αρκεί αυτά τα λεφτά να επαρκούν για να ζήσω την οικογένεια μου.
Δεν μπορεί να κατεβάζουν μισθούς και συντάξεις και να αυξάνονται τα πάντα γύρω μας!!! Δεν μπορεί να παίρνεις μισθό 900 ευρώ, το νοίκι σου να παραμένει στα 300 ευρώ, να σου έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στα 280ευρώ γιατί από όποια πλευρά και να το δεις αυτά που σου μένουν δεν είναι αρκετά ότι και αν στερηθείς, ότι και αν κόψεις για να βγει ο μήνας. Αν σπουδάζεις δε παιδιά δεν το συζητάμε καν!!!
Ποιος είπε πως δεν μπορεί να ανεβαίνουν τα πάντα και να κατεβαίνουν μόνο τα έσοδα των ελλήνων. Εξάλλου το είπε και η Μέρκελ πως καίγεται η καρδιά της με αυτά που περνούμε εμείς οι έλληνες αλλά το χειμώνα με την τιμή του πετρελαίου στα 1,40 θα παγώσουμε λίγο ή πολύ άπαντες.!!!
Βλέπετε κάποια οικονομικά κοράκια σκέφτηκαν πως αν αυξήσουν το ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης το κράτος θα πάρει περισσότερα έσοδα και δεν υπολόγισαν πως το ουκ λάβεις εκ του μη έχοντος θα ισχύσει και εκεί. Εξάλλου οι πρόγονοι μας δεν ήταν ανόητοι που φορούσαν μάλλινα εσώρουχα και τυλίγονταν με τις κάπες και  μπορεί σήμερα μάλλινα εσώρουχα δύσκολα να βρεις αλλά υπάρχουν ισοθερμικά τέτοια και ζεστά πανωφόρια και κουβέρτες που έχουμε την αίσθηση πως η χρήση τους θα αυξηθεί το χειμώνα που μας έρχεται και πως η κυβέρνηση δεν θα εισπράξει όλα αυτά που περιμένει από αυτό το μέτρο με αποτέλεσμα να μας φορτώσει νέους φόρους και περικοπές!!!!
Χρειάζεται και επιβάλλεται να αλλάξει το κράτος μας εκ βάθρου αλλά δυστυχώς οι κύριοι που μας αφεντεύουν δεν έχουν την θέληση ούτε και την βούληση να σπάσουν αυγά και να κάνουν όλα εκείνα που πρέπει γιατί συνεχίζουν να φοβούνται το πολιτικό κόστος και ούτε να κλείσουν οργανισμούς θέλουν ούτε να απολύσουν τους ημέτερους θέλουν. Όταν όμως ένα μαγαζί δεν πάει καλά το πρώτο που κάνει είναι να κόψει τις σπατάλες και το δεύτερο να σχολάσει το πλεονάζον προσωπικό ή έστω και αν δεν είναι πλεονάζοντες τους λιγότερο απαραιτήτους και αυτούς που δεν μπορεί να πληρώσει για να βγαίνει πέρα.  Αυτό λέει η κοινή λογική αλλά ποιος μας λέει πως στην χώρα μας οι κυβερνώντες έχουν κοινή λογική; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου