Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Περίπτερο του Επιμελητηρίου Ημαθίας στην Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών

«Γυναίκες: Μοχλός Οικονομικής Ανάπτυξης», ήταν το κεντρικό θέμα της Παγκόσμιας Διάσκεψης Γυναικών», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα από τις  31 Μαΐου έως  και 2 Ιουνίου. Σημαίνουσες προσωπικότητες και επιτυχημένες επιχειρηματίες ήρθαν στην Αθήνα, από 72 χώρες, για να συναντήσουν συναδέλφους τους από άλλες χώρες, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές, να δικτυωθούν, να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να ερευνήσουν άλλες αγορές, να ακούσουν τις εισηγήσεις σπουδαίων εκπροσώπων της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας και να δημιουργήσουν συνεργασίες και συνέργειες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στόχος της φετινής συνάντησης ήταν  μεταξύ άλλων, η δικτύωση γυναικών της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας , η ενίσχυση της δυναμικής  τους και ανταλλαγής καλών πρακτικών, η δημιουργία εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργιών, αλλά και η προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.
Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η συνδιάσκεψη των υπουργών.
Τριάντα πέντε Υπουργοί κατέθεσαν τις εμπειρίες και τις απόψεις τους κατά την διάρκεια της υπουργικής συνάντησης, όπως την ονόμασε η Πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Νατιβιντάντ, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 1ης Μαΐου στο ξενοδοχείο Intercontinental. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν η τ. Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άννα Διαμαντοπούλου και η Γ. Γραμματέας Ισότητας, κ. Μαρία Στρατηγάκη.
Η Συνδιάσκεψη άνοιξε με την ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Στουρνάρα, η οποία  επικεντρώθηκε στις επενδυτικές προοπτικές στην Ελλάδα. Ο κ. Στουρνάρας κήρυξε την έναρξη των εργασιών της συνδιάσκεψης. Παρούσα και η Υπουργός Πολιτισμού κ. Καραπαναγιώτη, η οποία καλωσόρισε τους συνέδρους.
Η Ελλάδα, με επικεφαλής την τ. Υπουργό Ανάπτυξης κ. Α. Διαμαντοπούλου, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Φούρλα, τον Γενικό Διευθυντή κ. Τσαγκρή και συμβούλους του  Υπουργείου καλωσόρισε τους συνέδρους στο Ζάππειο Μέγαρο, με ένα λιτό δείπνο. Άπαντες, έμειναν γοητευμένοι από την κλασική προσωπικότητα του χώρου και την   Ελληνική φιλοξενία.
Σπουδαίο ρόλο έπαιξαν  τα Επιμελητήρια που συμμετείχαν με εκπροσώπους τους και ορισμένα από αυτά είχαν περίπτερο στην έκθεση ελληνικών προϊόντων που πραγματοποιήθηκε παράλληλα. Πέντε Επιμελητήρια κατάφεραν να έχουν το δικό τους περίπτερο, μεταξύ των οποίων και το Επιμελητήριο Ημαθίας.
Το Επιμελητήριο Ημαθίας εκπροσώπησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Μαλαματή Πετρακοπούλου- Τσιαμήτρου.
Μεγάλη επισκεψιμότητα είχε το Περίπτερο του Επιμελητηρίου Ημαθίας  και ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν σχεδόν όλοι οι σύνεδροι και επισκέπτες για τα Ημαθιώτικα προϊόντα.  Επιχειρήσεις του Νομού Ημαθίας  διέθεσαν  στο Επιμελητήριο τα προϊόντα τους και διαφημιστικό υλικό με τα στοιχειά τους .  Εκπρόσωποι της πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου  γεύτηκαν τα τοπικά  προϊόντα και έμειναν ενθουσιασμένοι από την ποιότητα.  Μάλιστα αρκετοί  ξένοι επιχειρηματίες είναι εκείνοι που ενδιαφέρθηκαν για   μελλοντική συνεργασία , τα στοιχεία των οποίων έχει στη διάθεσή του το Επιμελητήριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Περίπτερο του Επιμελητηρίου επιμελήθηκαν η κ. Μ. Πετρακοπούλου- Τσιαμήτρου  και ο κ. Α. Γιάγκογλου, Πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος   και το επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Στουρνάρας, τ. Υπουργός Ανάπτυξης κ. Διαμαντοπούλου, η Ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρόδη Κράτσα, η Δήμαρχος  Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου Γεωργίαδη, η πρόεδρος  του Συνεδρίου κ. Νατιβιντάντ, η Διευθύντρια του Διαφημιστικού Τμήματος της ΙΒΜ, υπουργοί και στελέχη  κυβερνήσεων, επικεφαλής διεθνών οργανισμών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι οικονομικών ομίλων από όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κορέα, την Μαλαισία το Μεξικό και την Νότιο Αφρική.
            Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, όπου η Μαλαισία πήρε την σκυτάλη για την επόμενη διοργάνωση με μια ωραία τελετή, επικεφαλής της οποίας ήταν η Υπουργός Πολιτισμού της Μαλαισίας. Οι εβδομήντα πέντε κυρίες της Μαλαισιανής αντιπροσωπίας, ντυμένες με παραδοσιακές στολές, τραγούδησαν επιτυχίες της πατρίδας τους και κάλεσαν τις συνέδρους στη χώρα τους για την συνδιάσκεψη του 2013.
                                               
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Επιμελητήριο  Ημαθίας εκφράζει τις ευχαριστίες του στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν με προϊόντα και έντυπο υλικό στην έκθεση. Συγκεκριμένα ευχαριστεί τις παρακάτω επιχειρήσεις: . ΒΑΕΝΙ , ΜΠΟΥΤΑΡΗ ,ΚΑΝΔΥΛΑ,ΜΠΟΥΣΜΑΛΗ, ΕΥΓΕ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ, ΠΡΑΠΑ-ΤΣΙΚΕΡΔΑΝΟ, ΑΛΜΜΕ, VENUS ,ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΟΥΤΣΙΑ, ΦΥΚΑΤΑ,  ΤΕΝΤΕΣΚΟ, SEMANTIC ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου