Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Προγραμματικές δηλώσεις συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: «Αγαπούλα … πούλα!»

18 ολόκληρες ημέρες μετά τις εκλογές χρειάστηκε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για  να καταλήξει στο κείμενο των προγραμματικών δηλώσεων της. Στο μεσοδιάστημα παρακολουθήσαμε τον κ. Σαμαρά να αφαιρεί από τη μετεκλογική του ρητορεία την ακανθώδη πια γι’ αυτόν «αναδιαπραγμάτευση», τη ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη να μετατοπίζεται δεξιά εγκαταλείποντας τα όποια αριστερά ψήγματα τής είχαν απομείνει και να συγκυβερνά με τη ακροδεξιά του Σαμαρά, του Βορίδη, του Άδωνη και του Πλεύρη, τη χώρα να είναι ουσιαστικά απούσα από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής στην οποία Ισπανία και Ιταλία διεκδίκησαν και πήραν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τον εαυτό τους, τον κ. Ράπανο να παραιτείται της υπουργοποίησής του για λόγους υγείας – οι οποίοι ήταν γνωστοί εκ των προτέρων, τον κ. Βερνίκο να παραιτείται από την κυβέρνηση λόγω offshore εταιρείας που κατείχε στο όνομά του – γεγονός που αναδείχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ο κ. Σαμαράς δεν γνώριζε (;) ή δε θεωρούσε εμπόδιο (;).

Επίσης προλάβαμε σε αυτό το χρονικό διάστημα να ακούσουμε τον κ. Στουρνάρα, εκλεκτό του κ. Σημίτη και υπέρμαχο του μνημονίου, να διαμηνύει πως δεν μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση αλλά πιστή εφαρμογή του μνημονίου και τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Σαμαρά να δεσμεύεται για πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων (βλέπε μνημόνιο) και για ταχεία διαδικασία αποκρατικοποιήσεων (βλέπε ξεπούλημα). Είδαμε, επίσης τις προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης να περνούν για έγκριση πρώτα από την Τρόικα και τον κ. Ράιχενμπαχ να παρελαύνει από τα υπουργεία ως κυβερνήτης αποικίας.

Τέλος παρακολουθούμε με τον πλέον οδυνηρό τρόπο την εφαρμογή του μνημονίου να οδηγεί τη χώρα σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση που παίρνει διαστάσεις γενοκτονίας, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται η οικονομική αφαίμαξη του λαού μας μέσω των εκκαθαριστών της εφορίας και των χαρατσιών.

Μέσα σε διάστημα μόλις 18 ημερών οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι όσα προεκλογικά υποστήριζαν περί επαναδιαπραγμάτευσης τα  τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας, έχουν δώσει πλέον τη θέση τους στην πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, αγνοώντας πλήρως το μήνυμα των εκλογών.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Σαμαράς είπε χθες στη βουλή κατά τη διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης ότι επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει αλλαγή των όρων που εμποδίζουν την επίτευξη του Μνημονίου, οι νέες περικοπές που έρχονται βαφτίστηκαν συμμάζεμα, το γρήγορο και όσο όσο ξεπούλημα ονομάζεται διαρθρωτική μεταρρύθμιση ή αλλιώς faster track.

Εν κατακλείδι το συμπέρασμα που βγαίνει από τις προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης συμπυκνώνεται στο πετυχημένο σλόγκαν γνωστής διαφήμισης «Αγαπούλα … πούλα!».



Παναγιώτης Χατζησάββας

Εκπαιδευτικός

panhatz2002@gmail.com

www.agiasoslesvou.blogspot.com

http://www.facebook.com/chatzisavvaspanagiotis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου