Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

μηλόπιτα για πολλούς

Αργοπίνοντας τον πρωινό καφέ μου έκανα το μέγα λάθος να ανοίξω την τηλεόραση και έπεσα πάνω σε κάτι γραβατομένους που εξηγούσαν εκτενώς και εμπεριστατωμένα το νέο φορολογικό σύστημα και πόσο θα μου κοστίσει το κάθε μου παιδί.
Από αυτά που κατάλαβα μεταξύ καφέ και τσιγάρου και τα πήγαινε έλα στην κουζίνα για να πάρω κουλουράκια ήταν πως στην χώρα μας όπου ανθεί και ακμάζει η υπογεννητικότητα  τιμωρείσαι φορολογικά για τα παιδιά που έχεις ή σκέφτεσαι να κάνεις.
Και άμα έχεις τι να κάνεις; Δεν γυρίζονται πίσω ούτε υπάρχει επιστροφή. Αλλά με μισθούς πείνας ποιος νέος ή νέα θα αποφασίσει να κάνει οικογένεια ή παιδιά γνωρίζοντας πως για το καθένα από αυτά θα επέλθει και φορολογικό χαράτσι;
Δηλαδή με λίγα λόγια όχι μόνο έχουν μειώσει αισθητά τα εισοδήματα μας, όχι μόνο έχουν αυξήσει τους φόρους αλλά μας κλέβουν και τα εγγόνια και τα δισέγγονα μας!!!
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πότε οι διοικούντες θα καταλάβουν πως ουκ λάβει εκ του μη έχοντος και θα κόψουν τις σπατάλες γιατί πώς να το κάνουμε κυρίες και κύριοι ο απλός κοσμάκης βαρέθηκε και δεν μπορεί να πληρώνει πλέον.
Και το χειρότερο είναι πως κάποιοι εκεί κάτω στην Αθήνα νομίζουν πως φορολογώντας τα παιδιά θα σώσουν την χώρα και θα την βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό που κάνουν όμως στην πραγματικότητα είναι να την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε χώρα αλβανών και μεταναστών και τον έλληνα σε αφανισμό και σε είδος προς εξαφάνιση.
Έτσι όμως υπάρχει η πιθανότητα να μας αναλάβει, εμάς τους έλληνες η WWF και να σωθούμε!!!

Τέλος η πάρλα για σήμερα και πάμε μηλόπιτα στο ταψί της κουζίνας

Εύκολα και με μικρό κόστος ετοιμάζεται μια μηλόπιτα για πολλούς και είναι το τέλειο γλυκό αν χρειάζεστε κάτι γρήγορα.

υλικά
4 αυγά
425 γρ. ζάχαρη
200 gr βούτυρο
2 φλυντζανάκια του ελληνικού καφέ  γάλα
360γρ. αλεύρι
4 κουταλιές του γλυκού μπέικεν
5 μήλα
ζάχαρη
κανέλα
Εκτέλεση
1. Λιώστε το βούτυρο, καθαρίστε και κόψτε σε φέτες τα μήλα.
2. Χτυπήστε την ζάχαρη με τα αυγά να αφρατέψουν. Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπείκεν και προσθέστε το στο μίγμα ζάχαρης αυγών.     
3. Ρίξτε το γάλα και το βούτυρο.
4. Απλώστε το μίγμα σε ντυμένο με λαδόκολλα ταψί της κουζίνας
5. Ρίξτε ζάχαρη και κανέλα(όσο πολύ ή λίγη θέλετε στα μήλα και απλώστε πάνω στο ζυμάρι.
6. Ψήστε για  25΄  στους  200ο . Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου