Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

κουλουράκια κανέλας

Σαν χτες 97 χρόνια πριν ο Αϊνστάιν δημοσίευση την θεωρεία της σχετικότητας. Δυστυχώς για μας δεν ζει σήμερα για να λύσει το πρόβλημα της βιωσιμότητας του Έλληνα!!!!!

Τώρα πως θα βγάλουμε τον Χειμώνα με τις βροχές και τα χιόνια, που δεν μπορεί κάποτε θα έρθουν για να δει μια άσπρη ημέρα ο φουκαράς ο Έλληνας, με το έργο της ανάπλασης του κέντρου της πόλης να βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ένα άλλο πρόβλημα που θα βρούμε μπροστά μας!!!!

Ήδη η μικρή βροχούλα της Κυριακής δημιούργησε μια τέτοια λίμνη στο ύψος του Αστυνομικού τμήματος Αλεξάνδρειας που έβαζε σε δοκιμασία τα αυτοκίνητα. Εκεί λοιπόν που λέγαμε πως γλυτώσαμε τις πλημμύρες στην Πλαστήρα να που μας προέκυψαν νέες στην Παπάγου!!!!

Και μιας και μιλάμε για νερό μόλις μάθαμε πως συνδημότης μας λαμβάνει λογαριασμούς νερού χωρίς να έχει ποτέ συνδεθεί με την ύδρευση αν και έχει κάνει αίτηση προ αμνημονεύτων χρόνων. Αρχικά ο χριστιανός πλήρωνε τους λογαριασμούς με την ελπίδα πως σήμερα αύριο θα τον συνδέσουν αλλά κάποτε βαρέθηκε να πληρώνει χωρίς να παίρνει και βέβαια το χρέος του έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη!! Από την άλλη δεν μπορεί κανείς να χρωστάει χωρίς να έχει ρολόι ύδρευσης και τελικά δεν μπορούν να του κάνουν και τίποτα άλλο από το να του κόψουν το νερό που δεν έχει!!!

Συνάντηση λέει έγινε για το κοινωνικό παντοπωλείο και ζητήθηκε από την εκκλησία τον σύλλογο Κυριών και δεσποινίδων να συνδράμουν με τρόφιμα το νέο εγχείρημα του δήμου. Βέβαια ως γνωστών και οι δυο αυτοί φορείς εδώ και χρόνια έχουν οργανώσει και έχουν ασχοληθεί με το μοίρασμα τροφίμων σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους και το κάνουν μάλιστα πολύ καλά και σίγουρα χωρίς ψηφοθηρικούς σκοπούς που μπορεί και να μην υπάρχουν ούτε και από τον δήμο στην πραγματικότητα αλλά …..

Η Αλεξάνδρεια, η ομάδα ποδοσφαίρου της δηλαδή, κέρδισε τον πρώτο εκτός έδρας αγώνα της αλλά  η μεγαλύτερη μάχη έγινε μεταξύ των οπαδών των δυο αιωνίων βορειοελλαδιτών αντιπάλων ομάδων και περιλάμβανε ακόμα και πετροπόλεμο!!!

 Άρχισε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης και το δέντρο θα ανάψει λέει το Σάββατο και ελπίζουμε να κρατήσει ο καιρός γιατί ο κόσμος χρειάζεται λίγη χαρά και λίγη γλύκα στην ζωή του οπότε πάρτε μια συνταγή για γρήγορα κουλουράκια κανέλας!!!

Υλικά
200 γρ βούτυρο
170 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν
300 γρ αλέυρι

Εκτλέλση
Χτυπάμε ζάχαρη και βούτυρο καλά και ρίχνουμε το μέλι για να ενσωματωθεί και αυτό. Προθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει την κανέλα και το μπέικιν
Μοιράζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μακριά κορδέλα, τόσο μακριά όσο και το μάκρος του ταψιού κουζίνας μας. Το στρώνουμε με λαδόκολλα και πατάμε με τα δάχτυλα να πλατιάσει λίγο το ζυμάρι  με το πιρούνι για να γίνει ένα σχέδιο.
Τα ψήνουμε στους 200ο βαθνούς για 15΄και μόλις βγει το ταψί από το φούρνο κόβουμε τα κουλουράκια σε πλάτος της αρεσκείας μας!!
Καλή επιτυχία  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου