Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

σοκολατένιο κουλουράκι φουντουκιού

Έχουμε πάρα μα πάρα πολλή καρό να τα πούμε και σίγουρα το φταίξιμο είναι όλο δικό μου αφού από την μια θέλησα να κάνω τον bob Ross και από τη άλλη τον κύριο εκείνο που πως τον λένε δεν θυμάμαι αλλά που σ χρόνο ντετε ανακαινίζει  σπίτια και πήρα την απόφαση να ανακαινίσω την πιτσαρία και να την μετατρέψω στο στέκι της Πόπης, κάνοντας πράξη την όχι καλοπροαίρετη προτροπή κάποιων που έλεγαν όλα τα χρόνια που είχα την εφημερίδα πως έπρεπε να τα παρατήσω και να πάω στην κουζίνα μου.!!!
Εξάλλου τι να έγραφα; Για τις περικοπές και τα χαράτσια;
Τις ζούμε όλοι και τις συζητούν με το παραπάνω όλα τα κανάλι σε καθημερινή βάση με αλλεπάλληλα παράθυρα και καλεσμένους χωρίς όμως ουδείς εξ αυτών να βλέπει φως στην άκρη του τουνέλ αφού η χώρα μας συνεχίζει να είναι ο σκύλος που κυνηγά την ουρά του χωρίς να αντιλαμβάνεται ουδείς εκ των διοικούντων πως οι περικοπές σημαίνουν και μείωση κρατικών εισοδημάτων και η μείωση των κρατικών εσόδων σημαίνει περισσότερα και ακόμα πιο επώδυνα μέτρα και το κυνήγι της ουράς θα συνεχίζεται γιατί πώς να το κάνουμε χρειαζόμαστε και την επόμενη δόση μας!!!!!
Να γράψω για την κατάσταση στον δήμο μας και για τα σχολεία που δεν έχουν πετρέλαιο;
Τι να πω για αυτό; Πως άρχισαν οι έρανοι στα χωριά για να αγοραστεί πετρέλαιο στα  σχολεία και γονιός έφτασε να απειλεί πως θα πάει στον δήμο να πάρει ένα από τα ηλεκτρικά σώματα για να ζεσταθεί η τάξη του παιδιού του;
Μα και αυτά τα ακούσατε αφού και αυτά συζητούνται έξω ευρέως και θα ήταν παλιά νέα σαν αυτά που περιλάμβανε η πρώτη εφημερίδα του δήμου Αλεξάνδρειας που κατάφερε να κλίνει πολύ σωστά το ρήμα προβάλω προβάλλονται προβάλουμε κλπ….. χωρίς πουθενά να αναφέρει για το ποιος είναι ο συντάκτης και διευθυντής της φυλλάδας αυτής που άλλοι πληρώνουν (εμείς οι πολίτες ) και άλλοι διαφημίζονται και ποιοι είναι αυτοί φαίνεται με που την πιάνεται στα χέρια σας.
Το μόνο ενδιαφέρον έργο που παίζει αυτή την στιγμή είναι το «άλλος έκανε το έργο άλλος το πληρώθηκε», ένα έργο που για άλλη μια φορά απασχολεί την εισαγγελία Βέροιας όπου μπήκε λέει ειδικός οικονομικός εισαγγελέας για θέματα δήμων. Δεν ξέρουμε τι παίζει στους άλλους δήμους αλλά με πέντε υποθέσεις του Δήμου Αλεξάνδρειας υποψιαζόμαστε πως θα έχει τα χέρια γεμάτα.
Και δεν γράφουμε περισσότερα γιατί δεν μπορεί κάποτε θα βγουν όλα στην φόρα από άξιους, πρώην συναδέλφους!!!
Είχαμε και την ιστορία του Θέμη, με το φεύγει- παραμένει που άλλοι θα πουν πως έληξε αίσια και άλλοι όχι, εμείς λέμε ευτυχώς που δεν θα αρχίσουμε πάλι το που είσαι Θέμη!!!!!
Τι μας παίρνει άλλο να σας πούμε;
Καλό μήνα και πριν κλείσουμε λέμε να σας γλυκάνουμε λίγο με ένα σοκολατένιο κουλουράκι φουντουκιού, εύκολο και γρήγορο για να πάνε κάτω τα φαρμάκια που μας ποτίζουν οι σωτήρες μας!!!!! 
100 gr
βούτυρο
130gr
ζάχαρη
1
αυγό
2 κουτ.   Σούπας
κακάο
1
βανίλια
75gr
αλεύρι
0,5κουτ. γλυκού
μπέικεν
200 γραμ.
Φουντούκια χοντροκομμένα


Εκτελεση

1. ανάψτε τον φούρνο στους  200°.
2.
Χτυπήστε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προθέστε το αυγό και συνεχίζεται το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα ζάχαρης βουτύρου  
3. Ανακατέψτε μπέικεν κακάο αλεύρι και βανίλια και προθέστε στο μίγμα
4. Απλώστε το μίγμα στο ταψί της κουζίνας  το οποίο έχετε καλύψει με λαδόκολλα.
5. Ρίξτε από πάνω τα χοντροκομμένα φουντούκια και ψήστε στο κέντρο της κουζίνας για 15΄.
 Μόλις βγάλετε το ταψί από το φούρνο κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα βάλετε σε αεροστεγές δοχείο για να κρατήσουν πού καιρό(αν δεν τα φάτε αμέσως!!!!)

Σας εύχομαι καλή επιτυχία, υπόσχομαι πως όλες τις εργάσιμες μέρες τοθυ μήνα θα σας δίνω σε καθημερινή βάση μια συνταγή για κουλουράκια και όχι μόνο και σας αφήνω γρήγορα να πάω στην κουζίνα μου!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου